VOLUNTARIAT

1

DOWN SYNDROME
Voluntatriat cu dragoste pentru copii, din iubire pentru oameni
 

Totul a inceput de la un proiect dorit cu mult timp in urma, dar care a prins viata abia in anul 2011, cand o prietena mi-a recomandat Centrul de Interventie Timpurie pentru copii cu dizabilitati al Asociatiei Caritas Bucuresti, centru care gazduieste copii cu Sindrom Down si Autism, cu varste cuprinse intre 6 luni si 7 ani. Am decis ca este momentul potrivit ca acest proiect sa-l transform in realitate si in urma discutiei avute cu directoarea centrului, am hotarat sa-mi dedic o zi din saptamana ca terapeut voluntar, pentru acesti micuti speciali.

 

Prima zi la centru a fost o experienta fabuloasa, schimbandu-mi viata pentru totdeauna, deoarece sufletul meu a inceput sa radieze de iubire si fericire pentru acesti copii minunati, care odata ce ii cunosti nu te mai poti desprinde de ei. Este dificil sa exprim in cuvinte emotiile pe care le traiesc la sfarsitul fiecarei zile, atunci cand Matei, Ghitu, Vladut, Cristi, Maria, Ana sau Alexandra ma imbratiseaza si ma saruta, cum numai ei stiu, acesti copii speciali, care stiu sa daruiasca iubire neconditionat. Ei au dat un scop si un sens vietii mele, m-au invatat sa fiu mai buna, mai intelegatoare, mai rabdatoare.

Vreau sa invatam cu totii de la acesti copii, SA IUBIM NECONDITIONAT, sa daruim, sa fim alaturi de ei si de familiile lor, sa-i ajutam si sa-i sprijinim cu toata dragostea noastra, pentru a avea o viata linistita si plina de bucurii.

Pe langa tratamentul medicamentos, terapia naturista este piatra de temelie si cea mai importanta in recuperarea copiilor cu dizabilitati (Syndrom Down, Autism, Pallister Killian, etc). Misiunea mea este, ca prin terapiile oferite individual, sa le imbunatatesc calitatea vietii, ajutandu-i in recuperarea fizica, integrarea sociala si dobandirea independentei.

Vreau sa ajut cat mai multi copii, pentru ca pot si am fost inzestrata de Dumnezeu cu iubire fata de oameni si sunt constienta ca fiecare problema are solutii, atata timp cat suntem interesati de rezolvarea ei si pentru ca fiecare zi petrecuta cu acesti copii frumosi, aceste suflete evoluate, neintelese inca de noi, “oamenii normali”, este pentru mine un castig extraordinar, este o lectie de viata, o lectie despre om si despre puterea lui de autovindecare.


INFO Pentru detalii accesati ACEST LINK de la sindromdown.ro
 

2

3


Galerie foto

Filme cu copiii

 

IMPLICA-TE SI TU!

FII VOLUNTAR DIN DRAGOSTE

 

VOLUNTAR DIN DRAGOSTE este un proiect  care isi propune sa acorde sprijin copiilor cu dizabilitati, oferind suport de specialitatepentru recuperarea lor. Vrem ca actiunile noastre sa schimbe in bine lumea in care traim, sa o faca mai frumoasa si mai plina de iubire.

VOLUNTAR DIN DRAGOSTE te ajuta, sa iti directionezi energia, aptitudinile si  timpul in sprijinul celor care au nevoie de ajutorul tau. Investitiile pe care le facem in lumea din jurul nostru ne imbogatesc interior, iar cei care beneficiaza de sprijinul nostru, ne rasplatesc in fiecare zi cu imbratisari si zambete, confirmand ca eforturile noastre sunt corect directionate, incurajandu-ne sa mergem mai departe.

Ajutati-ne ca impreuna cu dumneavoastra, sa putem schimba in bine viata acestor copii si a familiilor lor, sa ii sprijinim in integrarea sociala, dezvoltarea cat mai aproape de normal a unei personalitati armonioase si dobandirea independentei. Fiecare gest de susţinere pe care îl primim este binevenit şi extrem de important pentru noi , dar mai ales pentru cei pe care îi sprijinim.

Avem nevoie de oameni cu daruire si dragoste pentru copii, care sa aiba specializare ca kinetoterapeut, profesor de inot si maseur, cu experienta in lucrul cu copii, care sa poata acorda ajutor gratuit odata pe saptamana, acestor copii.


"Daruiti, daruiti mereu, obisnuiti-va sa daruiti, cautati tot ce puteti darui, chiar daca uneori nu puteti darui decat un cuvant de consolare sau un suras, ganditi-va la ce puteti darui si puneti asta in practica. Veti descoperi in scurt timp,  ca v-ati imbogatit spiritual si material. "  Lobsang  Rampa

Daca aveti informatii sau sugestii,  despre aceasta lume a copiilor speciali, care au nevoie de ajutor, dar si materiale sau poze cu copiii care au reusit in viata si considerati ca pot reprezenta un sprijin si o sursa de inspiratie, va rog sa trimiteti materialele pe terapie@ramverde.ro.

Va multumim.